A la vaga general, ara més que mai!


El dimecres 29 de setembre les ciutadanes i els ciutadans som cridats a una Vaga General. L’aprovació de la Reforma Laboral per part del govern central, una autèntica retallada dels nostres drets laborals i socials, aconseguits durant dècades de lluites pagant un preu molt alt, sovint amb vides de treballadores i treballadors.

El govern, la patronal i la banca, amb la complicitat de bona part de la classe política, ens han portat a un món social i laboralment pitjor. Les noves generacions ho tindran més difícil que nosaltres. Que ningú s’enganyi: la Reforma ja s’aplica. Avui en dia ja hi ha empresaris sense escrúpols que acomiaden d’un dia per l’altre els seus treballadors amb l’objectiu de guanyar més diners. No valen per a res els drets adquirits: ningú no té res garantit. Ni a les empreses públiques ni a les privades. Ningú!.

La reforma facilita l'acomiadament i el fa més barat per a l'empresa; per a tots: també als treballadors que portin dècades en una mateixa empresa. S'estableix un acomiadament preventiu en base a possibles problemes de futur tot i que no siguin reals. A més, el que fins ara sols justificava una reorganització o canvi de funcions, o ajustaments d’horaris, passa a ser causa d'acomiadament. Les indemnitzacions per l'acomiadament, que es redueixen, es subvencionen amb diners públics, és adir, paguem una part del nostre propi acomiadament. Tots, fixos i precaris, passem a ser temporals. Al sector públic, la refroma deixa oberta la porta a la possibilitat que l’acomiadament del personal fix laboral es converteixi en una mesura per a reduir el dèficit públic.

Ara més que mai toca mobilitzar-se. Tothom: les treballadores i els treballadors, que som els únics pagadors d’una crisi que no hem provocat nosaltres. Personal funcionari, personal laboral, fix o contractat, de grans empreses i dels petits tallers. De supermercats, transports, mercats, d’allà on sigui. Tothom!.

Fer vaga és un dret que ens empara com a ciutadans i ciutadanes. És la darrera eina que ens queda per tombar una decisió que ha limitat els nostres drets. I funciona: recordeu les vagues generals dels governs González i Aznar. Van variar les seves polítiques, com ho farà Zapatero.

Ara més que mai, cal actuar amb contundència davant la Reforma. Obligar el govern a què faci marxa enrera, pensant en la ciutadania i no escoltant les ordres dictades pel gran capital.

El 29 de setembre, a la vaga general!. Les treballadores i els treballadors ens concentrarem a les 12 del migdia davant l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. la manifestació a Barcelona es farà a partit de les 18h, sortint de la cruïlla de Passeig de Gràcia amb l’Avinguda de la Diagonal.

Seccions sindicals d'UGT i CC OO de l'Ajuntament de Cerdanyola